Blogvertiser

tisdag 13 juli 2010

Förtrycket bör man lämna i det gamla landet.

Burkaförbud kan vara ett sätt av många att skapa mer jämlikhet mellan könen även i de kulturer som använder sig av dessa klädnader.
Och varför inte? Jag tänker att om man växer upp i en familj där burka är standard är det nog mycket svårt om inte omöjligt att välja bort den.
Då kan den här lagen vara till stor hjälp.
Vill man inte bo i de länderna där sharialagar osv gäller för att man inte gillar förtrycket då bör man inte ta med sig förtrycket till sitt nya land.

3 kommentarer:

 1. Exakt vad många tänker men få vågar säga högt här i Sverige eftersom rasist-stämpeln är så fruktad och lättskaffad.

  Jag förstår inte hur man kan låtsas söka skydd i Sverige för att komma undan förtryckarregimer - och sedan vilja importera deras sätt att styra och tänka.

  Nej tack! Stanna gärna där ni trivs klädesmässig och ideologiskt. Vi vill gärna leva enligt våra egna värderingar här i Norden.

  SvaraRadera
 2. Förbudet är helt jämförbart med att förbjuda t.ex. högklackade skor då de är kvinnoförtryckandegenom att de hindrar den som har på sig dem från gå längre styräckor och även försvårar bäraren tas seriöst

  eller förbjuda långt hår då det är förvirrande vad gäller tat bstämma kön på den osm har långt hår och är oprkatiskt när man duschar (det tar ju så lång tid innan det torkar, helt offbase alltså.

  Att förbjuda att männskor i allmänhet maskererar sig är ett alternativ som är mindre illa men då skall det vara ett konsekvent förbud som ska omfatta t.ex. stora solglasögon, motoscykelhjälmar med visir, tomtemasker på stan runt jul med mera.

  Det finns förövrigt Lagstiftning som förbjuder tvång redan idag och tvingar någon annan att bära nån form av kläder som den inte vill då handlar det bland annat om olaga tvång och kvinnofridskränkning.

  det behövs inte flre lagar på området.

  SvaraRadera
 3. Hisingislandman14 juli 2010 20:45

  Det är ingen vad jag vet som riskerar hedersmord eller andra åtgärder av att frivilligt ta på sig högklackat.
  Konstig jämförelse.

  SvaraRadera