Blogvertiser

söndag 3 april 2011

Rätten att tro men inte rätt att skada.

Upploppen i Kandahar har lett till en död och 16 skadade bara idag. Allt för att en tokig pastor i Usa bestämde sig för att bränna en Koran.

"Lördagens demonstrationer urartade på sina håll och minst tio personer dödades i kalabaliken. Över 80 personer skadades, däribland säkerhetsstyrkor som blockerade folkhopens försök att storma FN-högkvarteret och provinsguvernörens kansli. I fredags dödades bland andra svensken Joakim Dungel i en attack mot FN-högkvarteret i Mazar-i-Sharif."

Dom är i sin fulla rätt att anse pastorn vara ett hjärndött djur.
Men att ha ihjäl människor för att någon sagt nåt man inte håller med om. För det finns inga ursäkter.

Aldrig får vi låta extremister sätta agendan för oss eller andra om vad man får eller inte får säga och göra. Varken Terry Jones eller talibanerna. Den som bär ansvar för upploppen i kandahar med dess dödsfall till följd är naturligtvis de som begår den fysiska handlingen att slå ihjäl en annan människa. För detta kan inte den tokiga pastorn vara ansvarig.

För börjar vi kräva ansvar av de som uttalar sig i olika frågor och om sen andra väljer att begå brott till följd kommer vi snart leva i ett samhälle utan yttrandefrihet. Det är helt oacceptabelt.

Varje människa skall få lov att säga sin mening , tro på vad dom vill och uttrycka sig på det vis som passar denne så länge det inte skadar en annan person.

Man får aldrig ens försöka rättfärdiga våld oavsett vad någon gjort eller sagt. Om det inte handlar om rent självförsvar.

Hax utrycker sig bra tycker jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar