Blogvertiser

söndag 3 april 2011

Varför så förvånad?


Då har man börjat gräva för trängselskattens införande i Göteborg.
Allmänheten jublar och allt går som på räls.

Att sen den där folkomröstningen aldrig blev av trots att den utlovades är väl bara ännu ett bevis på vilken nivå vår stads demokrati befinner sig på?Men det var 2006 det..

- Vi vill tidigt markera att det här är en fråga som Göteborg ska bestämma över, säger Frank Andersson, ordförande i Göteborgs s-partidistrikt, till TT.Hur trovärdiga är dom egentligen?

Det är ändå lustigt oavsett vad man tycker om trängselskatt eller inte att våra politiker har så svårt att förstå den stora ovilja till projektet som växer i staden.
Men det borde inte vara så svårt. Det handlar ju trots allt om brutna löften, bristande demokrati och ett rent politikerstyre utan egentlig förankring i folket.


Det verkar inte som om några politiker tänker backa och det får vi väl leva med. Men jag hoppas verkligen att detta är något som får våra politiker att öppna ögonen och framför allt öronen och lyssna in sig på folket.
För denna arrogans har skapat helt onödiga konflikter och till och med nya partier.

Det hade kanske inte alls varit svårt att genomföra detta projekt med folket bakom sig om man bara skött det snyggt och respekterat folkets vilja.
Opinionsbildning är ett medel man använt förr för att få folket med sig. Så brukar man arbeta i riktiga demokratier. Och lyckas man trots det inte kan det ju bero på att det är en dålig idé eller att den behöver tänkas igenom en gång till.
Det brukar vara andra som kör över sitt folk. Dom brukar inte ligga så bra till hos FN..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar