Blogvertiser

måndag 21 november 2011

Nytt idéprogram kräver nytt synsätt


I det nya centerparti idéprogrammet bör man allvarligt tänka igenom hur man formulerar sig angående invandringsfrågan.
Är det en fråga som definitivt gett folk skrämselhicka så är det den frågan. Framför allt efter vissa uttalanden företrädare för C gjort. Folk i allmänhet jag talat med säger att centern vill ju ha in 40 miljoner invandrare!
Ja, helt ärligt det är vad folk tror och är det så himla bra det?

"Varje dag går omkring 600 000 utrikes födda personer till jobbet i Sverige. De jobbar, betalar skatt och berikar oss. Ändå ser vi oftast problem med invandring. Det strukturella utanförskap många invandrare hamnat i måste brytas. Centerpartiet ska visa på möjligheter där andra ser hinder. För Sverige behöver bli ett land dit ännu fler vill flytta för att arbeta och bidra."

Alldeles självklart skall vi sträva efter att sätta alla Sveriges invånare i arbete.
Och många av de som kommit till Sverige har bidragit stort till landets utveckling men en mycket stor del är utanför arbetsmarknaden idag.
Lösningen på det är inte att öka invandringen. Det är fullkomligt ologiskt.
Lösningen kan vara att utbilda de som redan bor här och se till att rätt förutsättningar finns för att de skall kunna få ett arbete.
Det gäller infödda såsom svenskar.
Det Svenska språket är bara en av alla nycklar man behöver för att komma in i samhället, men det är en mycket viktig sådan.
Något är fel när det finns behov av att importera arbetskraft när mängder av människor går arbetslösa i den redan befintliga befolkningen. Tyvärr. På den punkten håller jag inte med, för det är inte logiskt.

"Sverige behöver en idépolitisk vitamininjektion, en optimistisk framtidsagenda och ett tydligt liberalt ledarskap. Den öppna processen inför centerstämman i Åre skapade både nyfikenhet och förväntningar. Vi har visat vägen för ett nytt, transparent sätt att bedriva politik på. Arbetet med idéprogrammet ska ske i samma anda. Tiotusentals människor i och utanför Centerpartiet ska ges möjlighet att bidra till en vision för det framtida Sverige. "

Jag hoppas att integritetsfrågorna kommer fram i dagens ljus. Och då menar jag att jag hoppas att C står upp för dom. Att inte bidra till att kränka integriteten hos medborgarna.

Energifrågan är en annan sak C måste skärpa sig på. Att folk i söder betalar ett annat pris än de i norr är inte ok. Man vinner inga röster på den politiken, och ärligt talat är den obegriplig.
Att vi inte har kraftverk i syd är inte konsumentens fel men det är konsumenten som betalar priset.
Andra lösningar behövs!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar