Blogvertiser

fredag 22 april 2011

Skitjobb finns dom?

Skitjobbsdebatten är något infekterad så jag tänkte att jag skulle bidra till detta inferno.
Det började med Socialdemokraten Karin Wanngårds urkorkade uttalande om skitjobb, vilket på ett otrevligt sätt visar hur verklighetsfrånvända sosseriet är. Finns det ens några knegare i det partiet?

Först av allt vill jag påstå att ett skitjobb finns inte.
Allt arbete är av godo därför att det genererar inkomst till den anställde, det genererar skatt som bidrar till vår gemensamma välfärd och framför allt är alla arbeten på ett eller annat sätt utvecklande för individen.

För det andra blir jag ofta väldigt arg när vissa människor dömer ut hela yrkesgrupper som skitjobb.

Hur tror man att ett samhälle skulle fungera om inte dessa faktiskt väldigt viktiga arbetsuppgifter sköttes?
För exempel alla RUT arbetare. Hushållsnära tjänster är ett mycket bra sätt att frigöra tid för de som kanske arbetar mer än 8 timmar om dagen. Det finns många som gör det faktiskt. Företagare och människor med tunga ansvarsposter jobbar långa dagar, en del jag vet jobbar upp emot 14 timmar dagligen. Vad anser sosseriet och facket om det?
Juholt säger att vi inte blir ett rikt land av att bädda sängar åt varandra.
Men att bygga hus och dra rör i varandras hus är tydligen en annan sak. Där vill man gärna sponsra med ROT. Ett mycket märkligt sätt att se på manliga/kvinnliga arbeten förövrigt. Sponsra de traditionellt manliga yrkena men inte de traditionellt kvinnliga. Hmm..

Många människors liv går ihop många gånger tack vare dessa RUT hjältar och hjältinnor. Och även ROT såklart.
Det finns inga skitjobb!
Renhållningsarbeten, olika grovarbetaryrken, fönsterputsare, gaturenhållare, osv osv är oerhört viktiga för samhällets funktion.

Johan Folin skrev exempelvis "I somras skrev jag i en text att lärarlegitimationer är en dålig idé. Jag fick mothugg av en läsare som menade att lärare är det viktigaste vi har i vårt samhälle, eftersom de ska ge kunskap till våra barn. Jag skrev ett raljant svar och hävdade att städare och sophämtare är viktigare. Skolorna är stängda i två och en halv månad på sommaren utan att världen går under. Om alla städare och sophämtare skulle strejka under samma period hade panik uppstått."

Detta är ett bra sätt att se på dessa yrken. Dom är viktigare än de flesta förstår och beklagligen till och med arbetarekollektivet (S) och (V) ser ofta ner på dessa yrken.


Men sen måste det även finnas ingångsarbeten för ungdomar men som inte kräver någon särskild utbildning eller bakgrund. 
Telefonförsäljning är kanske inte alltid uppskattat av den som blir uppringd men det genererar en inkomst åt den som utför det och därmed är det ett arbete som alla andra. Och man kan alltid anmäla sig till NIX för att slippa dessa påringningar.
Att arbeta på provision är kanske en tuff utmaning för många men samtidigt är det för de som "kan det" ett bra sätt att komma in på marknaden.
Någonstans måste man börja sitt vuxenliv.

Jag håller inte med Tobias på Stureplanscentern att de finns skitjobb men håller med om att trivs man inte står det en fritt att byta när tillfälle dyker upp.
tisdag 19 april 2011

Det kunde vara din morsa som behövde hjälp!

En våg av bränder och förstörelse inleder påsklovet i Frölunda.
Idioterna tänder eld på bilar och har staplat bråte mot ett uthus på Vättnedalsskolan  som dom försökt tända eld på.

De har barrikaderat vägen med brinnande däck. Man vill inte att räddningstjänsten skall släcka.
Vid halv ett inatt hade minst fyra bilar, en husvagn och en moped brunnit på Grevegårdsgatan, Brilliantgatan, Gånglåten, Turkosgatan och Smaragdgatan.
Enligt vittnesuppgifter handlade det om ungdomsgäng som anlade bränder. Räddningstjänsten fick begära polisassistans efter att ha blivit attackerade med stenar.
Undrar vad dessa idioter tycker om deras egna morsor blir sjuka och skulle behöva akuthjälp och  räddningstjänsten inte komma till hjälp för att några idioter kastar sten på dom och eldar överallt.
Är detta samma människor som gnäller över otillräckliga resurser? Mer fritidsgårdar?
Det finns inget som rättfärdigar detta sjuka beteende.


Hoppas man tar fast vart enda en av dessa mordbrännare. Det finns inga ursäkter!


Polisen måste vända upp och ner på hela den stadsdelen för att komma till rätta med vilka som är ansvariga. Låt dom inte komma undan!
Ab , GP   DN , GT Gp Gp

måndag 18 april 2011

Förvånad?

Var det någon som påstod att korruption och särbehandling inte förekommer i Göteborg i någon större utsträckning längre så är det senaste exemplet om villor som hyrs ut av Kommunens Idrotts- och föreningsförvaltning i Göteborg ett bra exempel på motsatsen. 18 villor som aldrig går att ens ställa sig i kö till för att få lov att hyra såvida man inte känner rätt folk. Som vanligt.
Inga annonser, inte ens på boplats Göteborg.

Det finns inte mycket god tro kvar nu...
Men jag är tyvärr inte förvånad, för det är precis så här den här staden styrs.


GP


Valet i Finland.

Sannfinländarna går starkt fram i Finland. 19 % i valet.
Partiet är är EU-kritiskt, nationellt och kristet och vill ha ett starkt försvar vad jag förstått.
De vill även göra svenska språket som är obligatorisk i Finlands finskspråkiga skolor som det andra inhemska språket, till ett valfritt ämne. Vilket jag som svensk tycker är tråkigt förstås.

Det är inte så konstigt att det går bra för partier som dessa, då de etablerade partierna är alltför lika varandra.
I de norra europeiska länderna växer dessa partier överallt. är det kanske dags för andra partier att fundera på varför?

Kan det vara så att folket i dessa i övrigt välskötta länder har tröttnat på EU´s överstatlighet och inskränkande på friheten för de enskilda länderna att styra som de vill?
Kan det vara så att folket inte kan förstå varför de som skött sig skall betala andra länders krisande budgetar när dessa i vissa fall till och med ljugit från första början?

De andra partierna bör lyssna lite på dessa partier för det finns ett folkligt uppror här. Och det handlar inte om rasism i botten.

Det är inte så att folket röstar för invandringsfientliga partier, jag tror att dom röstar mot EU, mot att göda de som inte skött sig. Mot att integrationspolitiken havererat. Och det är bara dessa partier som tar upp de frågorna.
"Samlingspartiet, de finska moderaterna, blev största parti och får nu bilda regering. Enligt Marco Nilsson är ett samarbete med Sann­finländarna möjligt.

– De står båda till höger.
I många fall skulle inte kompromisserna behöva bli så stora."

Och jag tror det är dags att sluta försöka undvika dessa partier och istället försöka samarbeta på de punkter där samarbete är möjligt.
I Sverige är samarbete med SD i princip förbjudet och i de fall man faktiskt delar åsikt ändrar man sin egen för att markera avstånd. Detta är inte seriös politik.

Riksdagsvalet i Finland
Resultat när 100 procent av rösterna räknats i Finland:
Samlingspartiet 20,4 procent (–1,9) 44
Socialdemokraterna 19,1 procent (–2,3) 42
Sannfinländarna 19,0 procent (+15,0) 39
Centerpartiet 15,8 procent (–7,3) 35
Vänsterförbundet 8,1 procent (–0,7) 14
De gröna 7,2 procent (–1,2) 10
Svenska Folkpartiet 4,3 procent (–0,3) 9
Kristdemokraterna 4,0 procent (–0,8) 6
Källa: Yle (TT)


Det är mina egna tankar om detta i vart fall...
 
Di, Expressen, Aftonbladet, Svd,  Expressen , Aftonbladet, Expressen,

Läs Merit Wagers blogg om ämnet

söndag 17 april 2011

jaha...

Det ser tungt ut i opinionsmätningarna för centerpartiet.
Man talar om förnyelsearbete och att bygga upp ett parti att räkna med.

Men än så länge tycker jag mig känna igen alla utspel som kommer från flera av de som vill ställa sig till förfogande till Centerpartiets partistyrelse.

Inget nytt under solen och då vet vi ju hur det går. Det är bara att kolla in opinionsundersökningarna...

Jag tror att Centerpartiets stora problem är bland annat att man har blivit ett parti som absolut vill sitta vid makten i första hand och därmed glömmer sina kärnvärden. Dessa kärnvärden går absolut att ta med sig in i framtiden. Så länge som partiet inte tar ställning för sina egna grundvärderingar kommer denna nedgång i väljarstöd fortsätta.

Dags att tuffa till sig, ta ställning, sluta jamsa med.