Blogvertiser

lördag 23 juli 2011

Hotet mot samhället.

Hur korrumperad är staden Göteborg egentligen? Och är det lika illa i andra delar av Sverige?

Jag fick höra en historia om en händelse i Göteborg för ett tag sedan. Det är inte min egen upplevelse utan en person som inte vågar/vill (av förklarliga skäl) berätta om den offentligt.

En person X var ute på en krog som heter ..... (jag skriver det inte här men den som undrar kan fråga på mail) i centrala Göteborg (Avenyn) och festade en vanlig helgdag för inte alls så länge sedan.

Personen la dock märke till något underligt på krogen.
I ett hörn av lokalen satt en man och förde anteckningar. Då och då kom det fram någon ung tjej till honom och pratade lite snabbt för att sedan försvinna ut i minglet igen. Men ibland försvann en tjej in bakom ett draperi, in i ett dolt rum tillsammans med någon annan man varvid mannen vid bordet nickade och förde anteckning.

Personen X såg det förekomma fler gånger, med olika män och ibland samma tjej, ibland andra.
Detta fick personen X att reagera, för det var underligt minst sagt.
Han gick således fram till baren för att informera bartendern om vad han sett och frågade rent ut om det förekommer prostitution på stället och om dom känner till det.

Bartendern sa inget utan tryckte på en knapp av något slag och bara sekunder senare rusade tre stora dörrvaktsliknande busar fram och tog tag i personen X och släpade denne in i ett rum avskiljt från krogen i övrigt. Där muddrades han och vakterna läste högt upp för person X hans personuppgifter från hans legitimation för att tydligt och klart visa att dom vet nu vem han är, var han bor osv.
Därefter börjar de att misshandla personen X brutalt i en timme ungefär.

När de är klara med den brutala misshandeln ringer de polisen.
Polisen kommer och får ta hand om person X och får höra att person X har bråkat på stället.
Person X som knappt orkar tala försöker redogöra vad som hänt men polisen lyssnar inte.
Person X körs till fyllecellen där han får sitta till kl 11 dagen efter varvid han släpps ut.
Chockad och skakad tar sig person X hem.

Person X känner en polis privat och tar kontakt med denne och berättar vad som hänt. Denne polis beklagar men säger bara som svar att -poliser har också familjer.

Person X orkar/vågar inte ta detta vidare längre vilket är förståeligt.


Sorg

Idag tänker jag på Norge. Alla de människor som fallit offer för en galning.
Obegripligt att en människa kan göra så mot andra. Som taget ur en skräckfilm.

Den skyldige skall straffas. Hårt!

Jag kan heller inte låta bli att tänka på hur vi behandlar extremorganisationer, hur mycket frihet vi trots allt ger dom att verka i det dolda.
Det är naturligtvis otroligt svårt att avslöja en sådan här händelse innan den sker men borde kanske inte en bättre övervakning av kända extremorganisationer och personer ge oss ett något bättre skydd?
Det finns extremorganisationer både på högerkanten och vänsterkanten, det finns organisationer som är djupt religiösa och är beredda att döda oliktänkande.
Är deras frihet värd att kämpa för?
Är inte vår frihet, de som inte faktiskt utgör ett hot mot samhället mer värd att kämpa för?

Det är fruktansvärt det som hänt och utredningarna för utvisa vad som egentligen har lett till att detta kunde ske. Det finns otroligt många spekulationer just nu.

Det kunde lika gärna varit mina egna eller dina barn som utsatts för detta. Man vet aldrig var galningarna slår till.

Gp Gp