Blogvertiser

lördag 27 augusti 2011

Chica(goteborg)

Återigen väller det fram nya muthärvor och andra förskingingsärenden..

Det är så illa att man inte ens längre blir förvånad, snarare bekräftar det bara ens oro att Göteborg som stad är ett Chicago på alla plan.
Hur skall det kunna bli någon ordning i Göteborg när makthavarna är kriminella? Varför skall vi bli förvånade när ungdomen bränner bilar och skjuter på bussar när deras makthavare själva uppför sig som huliganer?
Att Hulthén är kritisk mot att västtrafik stoppar bussarna tycker jag bara visar på att hon inte begriper allvaret.
Självklart skall bussförarna inte utsättas för fara. Ingen skall utsättas för fara.
Däremot skall man kräva av alla medborgare att göra sitt yttersta för att sätta dit dessa huliganer. Både höga som låga. Direktörer och ligister skall sättas fast om de inte sköter sig.
Medborgarna har ett ansvar och skall uppmuntras att ta det. Och få det stöd som behövs för att kunna genomföra det.Det är ett djupt sorgligt kapitel i Göteborgs historia vi befinner oss i och min övertygelse är att det inte kommer ändras så länge som vi inte sparkar ut alla ryggdunkare en gång för alla.

Man får inte glömma vilka som styrt staden i alla år och faktiskt därmed är ansvariga för vilken stad vi har idag.
Nej, jag tror att det behövs en utrenning av bibliska proportioner i Göteborg. Nästa val måste dom ut!
Det är min övertygelse att Göteborgs kommunpolitik är orsak till den situation vi nu är i. Med nya makthavare i kommunen skulle dessa gamla ryggdunkarstrukturer brytas ner så sakteliga och kanske skulle det bli ordning på eländet till slut!
 

Kanske skulle vi anställa Janne Josefsson att djupgranska stadens verksamheter?

Läs Sara Britz krönika!

söndag 21 augusti 2011

Skyll er själva..

Anneli Hulthén och de andra på vänsterfalangen anser att vi alla är ansvariga för oroligheterna i Göteborg , med bilbränder och stenkastning osv.
Dom är missnöjda dessa våldsverkare och boten mot det anser de(s)sa debattörer skulle vara ännu mer sociala insatser, med feriejobb och annat. Vem vet om dom kanske dessutom inte vill ha mer fritidsgårdar med?
Klassisk vänsterpolitik med andra ord.....

Men hallå!!!

Det är ju ni som skapat dessa problem! Har sosseanhanget glömt att de suttit vid makten hela efterkrigstiden och därmed bär allt ansvar för dessa problem vi har idag? Nuvarande regering behöver minst 10 kanske 15 år på sig att ställa allt tillrätta efter dessa dumheter.
Jag minns själv, förorten var en helt ok plats att bo på, men sen hände något. Palme och hans polare ställde allt på ända. I Göteborg flyttade man aktivt ut alla med olika sociala problem ut till förorten.
Knarkare, alkoholister, flyktingar osv.... 
Nej, lösningen på problemen är snarare större personligt ansvar. Och att man inte buntar ihop folk på detta vis.
Att man kommer undan med dessa upplopp är ett av problemen, ett annat är att det saknas resurser att ta hand om ledarfigurerna i dessa gäng. Polisen kan/vill inte ta tag i problemen. Man får förstå dom. Även en polis har familj....
Och så länge politikerna bara bryr sig om att vinna nästa val kommer vi aldrig att komma till någon lösning.  

GT GP