Blogvertiser

fredag 7 oktober 2011

Bedragaren

Tyvärr så visar det sig nu att den nye Sosseledaren Håkan Juholt är lika flexibel i samvetet som sin föregångare Mona Sahlin.
Utan att skämmas har han nu begärt ökat bostadsbidrag från riksdagen.
6571 kr i månaden har Juholt kvitterat ut till hyra och 1 hundralapp för hushålls el från riksdagen.


180 000 kr fram till september i år. 


"Håkan Juholts boendesituation upptäcktes när han den 13 september i år på nytt skickade in en blankett om hyresersättning. Han ville ha 7 255 kronor i månaden, eftersom hyran för lägenheten har höjts och en p-plats tillkommit.

Men då slog förvaltningen bakut och kontaktade Juholt och ifrågasatte om han verkligen bodde själv i fyrarummaren."
Det verkar vara en åkomma som går igen i familjen Juholt. Varför skall tjejen vara den enda som bedrar, det är väl inte jämlikt?
När personer som säger sig stå på de svagas sida gång efter annan stjäl från detsamma är måttet rågat.
I mina ögon är det alldeles uppenbart, sossarna är en ohederlig samling. En efter en åker dom fast för oegentligheter. Stöld, bedrägeri, undanhållande av sanningen, osv... det bara fortsätter.
Ta till exempel sossarnas mönsterstad Göteborg. Göteborg leder korruptionsligan. Ingen annan stad är så genomrutten som Göteborg när det kommer till politiken och den offentliga förvaltningen.
Men det är klart, här har ju sossarna styrt sedan hedenhös...
Och politiker föraktet bara växer.


Är det så konstigt egentligen?


Sr Exp  Dn Svd Mikael Andersson Dn svd exp exp, af,  af , sydsv, af  Tokmoderaten gp gp af dn dhe

Senaste nytt: Juholt hoppar av partiledardebatten i SVT. Självklart. Det hade ju inte gått att genomföra efter den här skandalen.

Girighet är en synd.
Ända sedan S-ledaren flyttade i hop med sin sambo 2007 har Juholt sökt, och fått, full ersättning av riksdagen för hyreskostnaderna för parets lägenhet – i dag en fyra i Västertorp i södra Stockholm. Juholt har fått ersättning för hela hyran trots att reglerna är glasklara – riksdagen står bara för hans del.måndag 3 oktober 2011

Dålig koll...

Hedersordföranden i World Scout forum, Kung Carl Gustaf har gett hedersutmärkelsen Bronsvargen till Saudiarabiens Kung Abdullah.


Kung Abdullah som ju är en envåldshärskare regerande i en absolut monarki är väl knappast någon att uppmuntra.
På något vis överhuvudtaget.


Jag undrar ibland hur det kommer sig att vår konung har så dålig koll på saker som rör mänskliga rättigheter, vilket saknas i just Kung Abdullahs land, Saudiarabien.


Dåligt Kungen!


Exp, Af

Helt om

Birro som ny KD ledare?
Nja..
Förvånande är det i alla fall, han själv har ju tidigare sagt att han inte vill bli politiker. I GP.
"Skulle du själv kunna bli politiker?

- Nej, nej, men jag gillar att författare och konstnärer är delaktiga i debatten. Man behöver inte bara dansa i tv, får man en chans att göra sin röst hörd skall man ta den."

Men det är väl egentligen det första tecknet på att han har politikertalang. En helomvändning.Ehh... edit: han ändrade sig efter ett par timmar. Härligt ändå att han vågade..

Kompetensen saknas..

Att Göteborgs grönytor växer igen så som man beskriver i gp idag och blir höga ängsmarker och slyområden är inte konstigt.
Ingen vill ju betala för skötseln.
Men en riktigt irriterande sak med kommunens sätt att sköta grönytor osv är att när man anlägger nya områden och exempelvis gröna refuger som den på wieselgrensgatan så tänker man inte en sekund på att murgrönan som växer på den bullerdämpande låga muren måste vattnas. Det måste rensas ogräs osv.
Säkerligen är det en riktigt fin idé och någon landsskapsarkitekt eller liknande har troligen fått bra betalt för att kläcka liknande idéer. Men dessa arkitekter har tyvärr alltför sällan kunskap om skötsel.
Lika lite kunskap har man inom ledningen i kommunens olika områden.
Den här staden hade varit bra mycket enklare att sköta men alldeles säkert mycket finare om de som arbetar med att sköta ytorna också fick vara med att utforma nyanläggningarna.
För är det någon som kan beräkna tidsåtgången att sköta en grönyta är det den som faktiskt gör det. Inte dennes chefs chef....


Flytta ner ansvaret till de som gör jobbet!