Blogvertiser

lördag 26 november 2011

Så vem är farligast?

Med jägarnas egna logik kan man efter denna vådaskjutning bara konstatera att det nog är bäst att utrota jägarna.
Dom är ju farliga för allmänheten och folk vågar ju inte gå ut med risk för att bli attackerade.
Snart vill ju ingen bo på landbygden längre.

Ja så kan det låta om man vänder på resonemanget. Allt ovanstående har ju sagts om vargen.

Vi får hoppas att varghatarpartiet Naturdemokraterna inte får ett motsatt parti med motsatt agenda. Det skulle bli otrevligt.

Köp mer, men köp rätt!

En köpfri dag firas över hela Europa för att få människor att lägga märke till konsumtionens negativa effekter.


Men varför?  
Alla slutar handla på denna enda dag och så är samvetet stillat en aning så dom kan shoppa vidare igen imorgon.
Meningslöst.
Och allvarligt talat, minskad shopping leder inte till en bättre värld. Eller hur skall vi få de som tillverkar det vi köper att förstå, att tyvärr så får vi lägga ner din arbetsplats för vi vill inte köpa nåt. Ledsen men din arbetslöshet och eventuella svält (beroende på var personens arbetsplats befinner sig) är ett litet pris vi gärna betalar för ett gott samvete.


Löjligt.


Agera istället för att folk skall köpa bra saker. Gärna närproducerat och i alla fall inom europa tillverkade produkter. Påminn folk att det inte är rimligt att handla tomater mitt i vintern ur miljöhänsyn, det är inte ok att ha säsongsvaror hela året runt. För det medför långa transporter.


Uppmuntra folk att reparera sina trasiga elprodukter istället för att köpa nya direkt utan eftertanke. 


Helt ärligt, när hörde du någon laga sin trasiga tv senast? Då menar jag inte på garantin utan en lite äldre modell. Finns det ens tv reparatörer kvar? Och bara det att man är osäker på det är illa nog.


Att sluta köpa lär inte gynna exempelvis SAAB fabriken eller andra verksamheter.


Hur är det tänkt att samhället skall gå runt om vi inte köper något? 


Jag förstår tanken bakom köpfria dagen men den är ogenomtänkt och bidrar inte.måndag 21 november 2011

Nytt idéprogram kräver nytt synsätt


I det nya centerparti idéprogrammet bör man allvarligt tänka igenom hur man formulerar sig angående invandringsfrågan.
Är det en fråga som definitivt gett folk skrämselhicka så är det den frågan. Framför allt efter vissa uttalanden företrädare för C gjort. Folk i allmänhet jag talat med säger att centern vill ju ha in 40 miljoner invandrare!
Ja, helt ärligt det är vad folk tror och är det så himla bra det?

"Varje dag går omkring 600 000 utrikes födda personer till jobbet i Sverige. De jobbar, betalar skatt och berikar oss. Ändå ser vi oftast problem med invandring. Det strukturella utanförskap många invandrare hamnat i måste brytas. Centerpartiet ska visa på möjligheter där andra ser hinder. För Sverige behöver bli ett land dit ännu fler vill flytta för att arbeta och bidra."

Alldeles självklart skall vi sträva efter att sätta alla Sveriges invånare i arbete.
Och många av de som kommit till Sverige har bidragit stort till landets utveckling men en mycket stor del är utanför arbetsmarknaden idag.
Lösningen på det är inte att öka invandringen. Det är fullkomligt ologiskt.
Lösningen kan vara att utbilda de som redan bor här och se till att rätt förutsättningar finns för att de skall kunna få ett arbete.
Det gäller infödda såsom svenskar.
Det Svenska språket är bara en av alla nycklar man behöver för att komma in i samhället, men det är en mycket viktig sådan.
Något är fel när det finns behov av att importera arbetskraft när mängder av människor går arbetslösa i den redan befintliga befolkningen. Tyvärr. På den punkten håller jag inte med, för det är inte logiskt.

"Sverige behöver en idépolitisk vitamininjektion, en optimistisk framtidsagenda och ett tydligt liberalt ledarskap. Den öppna processen inför centerstämman i Åre skapade både nyfikenhet och förväntningar. Vi har visat vägen för ett nytt, transparent sätt att bedriva politik på. Arbetet med idéprogrammet ska ske i samma anda. Tiotusentals människor i och utanför Centerpartiet ska ges möjlighet att bidra till en vision för det framtida Sverige. "

Jag hoppas att integritetsfrågorna kommer fram i dagens ljus. Och då menar jag att jag hoppas att C står upp för dom. Att inte bidra till att kränka integriteten hos medborgarna.

Energifrågan är en annan sak C måste skärpa sig på. Att folk i söder betalar ett annat pris än de i norr är inte ok. Man vinner inga röster på den politiken, och ärligt talat är den obegriplig.
Att vi inte har kraftverk i syd är inte konsumentens fel men det är konsumenten som betalar priset.
Andra lösningar behövs!