Blogvertiser

söndag 11 december 2011

Skylta bättre

De ständigt återkommande översvämningarna vid slakthusbron i Göteborg (gamlestaden) är ett problem.
I hela min livstid har det varit ett återkommande problem. Inte konstigt egentligen, för hela den delen av gatan är helt felbyggd från början. Man måste pumpa ut vattnet från brunnarna därför att vägen är lägre än vatten nivån i ån.

Däremot kan man tycka att eftersom det är ett såpass återkommande problem så borde det när det spärras av sättas upp skyltar som hänvisar vart folk skall köra för att komma till andra sidan.
Som det är nu blir det alltid totalt kaos för ingen har en aning om vilken väg de skall köra istället. Och det är inte enkelt att komma på det om det är ovant.
Dessutom bör det sättas upp varningsskyltar långt tidigare än 5 meter framför avspärrningen. Man kan exempelvis skylta redan vid gullbergsvass så man har en möjlighet att vända om.Vem är du?

Att en dag inse att allt du vill göra för din egen skull på olika sätt påverkar andra på ett sätt som oundvikligen leder till konflikt trots att det du gör bara angår dig själv och inte på något vis kan skada någon annan.
Att göra vad som anses vara rätt och riktigt, trots att du inget fel gjort.
Att ständigt tänka på hur det skall vara, hur du skall göra, vad du skall säga och vara som andra. Och inte säga vad du vill säga, göra vad du vill göra, vara som dig själv, den du egentligen är. 
Minns du det? Vem du egentligen är? 
Att ständigt vara på din vakt och att ständigt få bekräftat att nej, du är inte så som du egentligen skall vara.
Att långsamt men säkert dö i ditt skal. 
Att sakta men oundvikligt ruttna inne i ditt skinn men polera ytan så gott det går.
Att känna trycket öka och öka och varje dag undra - håller ventilerna? 
Att inte få eller kunna vara den man är. 
Att vara en annan.