Blogvertiser

onsdag 21 december 2011

Spara inte på BUP

I dagens pappersupplaga av GP läser jag att man inom ungdomspsykiatrin i Göteborg ( BUP ) skall skära ner rejält pga SU:s sämre budget.
Barn som drabbas av psykisk ohälsa så som depressioner, ätstörningar, psykoser, och olika "bokstavskombinationer" får alltså vara med att betala priset för de rödgrönas löfte att hålla regionens budget i balans som man högaktar så väldigt.
Intressant är att samma rödgröna allt som oftast attackerar regeringen när denne inte spenderar över sina tillgångar. För den som inte känner till det så är det Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet som sitter i "regeringen" i Västra Götaland och därmed är ansvariga för vårdfrågorna.
Men att själv göra som man anser att andra skall göra är inget som de rödgröna uppenbarligen anser sig behöva.

När man nu skär ner så brutalt inom vården på Sahlgrenska straffar man ut sig i framtiden.
Dessa barn med olika behov kommer alltså få mindre hjälp, vissa kanske inte får någon hjälp alls?
På vilket sätt anser man sig ta ansvar för framtiden då? Det är dessa barn som så småningom förhoppningsvis skall hjälpa till att hålla välfärden igång när dom en dag skall ut och förvärvsarbeta.
Får dessa barn ingen hjälp nu i unga år kanske de aldrig kommer att bidra till samhället.
Hur prioriterar man då?BUP har lyckats väl med vårdgarantin. Inom 30 dagar från första besök till fördjupad behandling ligger man där idag.
Och ärligt talat så är det precis så det skall vara. Ett barn som lider av djup depression kanske inte ens har 30 dagar kvar. Det skall gå snabbt att få hjälp. Mycket står på spel och där är inget utrymme att spara pengar!
Skär ner på annat istället. Jag vet att det finns områden där liv inte hänger på en skör tråd som man kan dra ner något istället.

Barnen är vår framtid. Alla barnen!

!