Blogvertiser

tisdag 17 januari 2012

Vansinne..

Det låter ofta så himla bra när sossarna kritiserar regeringen för hjärtlös politik, dålig kontroll mm mm , men där dom själva sitter i maktposition är dom ju just det dom själva är.
I Göteborg där sossarna styrt sedan jesus gick i kortbyxor är korruptionen och fifflet utbrett.
Det går inte en vecka, eller knappt ens sen dag utan att något nytt dras fram i ljuset. Där får man nog ge GP en eloge för att dom vågar granska Göteborg. Mer sådant!
Men även i regionpolitiken är sossarna skenheliga.
Nu vill Gert Inge Andersson (ordförande i regionstyrelsen och socialdemokrat att barn som går till akutsjukvård skall betala 100 kr för besöket. Men tänk lite nu, vi talar om BARN!
Barns hälsa skall väl för bövelen inte drabbas av att politikerna inte kan hålla i plånboken?
En fattig förälder, en socialt utsatt familj kommer kanske tack vare en sådan utgift att överväga avstå från vård.
Det är inte ok.
Detta förutom alla våldsamma nedragningar i Sahlgrenska man redan dragit igång.
Det måste finnas områden av mindre viktig karaktär där man kan dra in dom pengarna.
För min del, står valet mellan exempelvis kultur och vård, är det självklart att vården får företräde. Bara som exempel. Jag får hellre friska barn än att gå på operan.

Socialdemokraternas regionpolitik faller ihop.
2 kommentarer:

  1. Vi lever i ett samhälle vars vision är att alla som kommer till världen ska ha exakt samma förutsättningar att bli vad man vill och under ens uppväxt ska föräldrars inkomster/brist på inkomster inte förändra barns sjukvård/barn- och skolomsorg. Nu är det inte så längre och det gör så ont. Vi medborgare måste bli mer samhällsengagerade och tvinga politiker till de beslut som gynnar oss alla.

    SvaraRadera
  2. Sant Anders. I detta fallet är det sossarna som spårat ut. Men det är ju rätt mycket som är urspårat när det gäller dom i dessa dagar.

    SvaraRadera