Blogvertiser

fredag 10 februari 2012

Tvångs(s)teriliseringarna mm

När politiken saknas är det många som drar till med motståndarnas i vissa fall tveksamma historia för att svartmåla denne. Varför skall jag vara annorlunda? Så jag drar till med lite historiska fakta.
Varför just nu? Jo...
Jag hörde idag det senaste tokeriet, att Moderaterna skulle vara mot abort? Trams såklart, men någon sprider dessa tokiga rykten. SSU kanske? Vad vet jag..
Det är många som kastar sten i glashus i dessa tider.
Så jag tänkte att skriva lite om sossarnas dokumenterade historia. Inga rykten utan rakt ur verkligheten.
Efter lite efterforskning om socialdemokraternas historia vilken många av deras förespråkare anser vara fläckfri hittar jag följande.

Socialdemokraterna införde till exempel rasbiologisk politik i Sverige.
Mig veterligen är det endast de som gjort detta. Bondeförbundet har förvisso en gång haft rashygien i partiprogrammet men det var inte ens i närheten av vad socialdemokraterna faktiskt gjorde.
Bara det faktum att nationalsocialisterna (Hitler och hans kamrater) i Tyskland hämtade inspiration till sin raspolitik från Sverige och socialdemokraterna är ett ytterst erkännande av hur illa ställt det faktiskt var med den saken.
Lustigt är ändå att just sossar brukar skälla på sverigedemokraterna om deras förflutna, men de har då ingen som helst koll på sin egen.

1934 infördes i Sverige en steriliseringslag  efter att en socialdemokratisk riksdagsman vid namn Alfred Petrén lämnade in sin riksdagsmotion (1922) om att sterilisera psykiskt sjuka, främst de som var så mentalt skadade/utmanade att de hade svårt att förstå sin egen situation.
Stöd för motionen hade han hämtat från flera partikamrater samt några liberaler och en bondeförbundare. Ingen högerman (moderat) undertecknade motionen.

Den dåvarande socialistiska ideologin såg social ingenjörskonst (kontrollen över vem som föder barn bland annat) som viktig för samhällets utveckling.

I den socialdemokratiska tidningen Arbetet skrev Allan Vought (chefredaktör) och senare riksdagsledamot och även ledamot i partistyrelsen (s) 1926 en skrift "rasbiologi och socialism".
Där man bland annat genom socialdemokratisk politik ville rasbiologiskt förbättra rasen.
Ur den socialistiska studenttidskriften Clarté (1925)
"

Att i högre grad lägga en modern vetenskaplig syn till grund för samhällslivet, betyder utan vidare ett framsteg i den socialistiska utvecklingen. Med glädje ser socialismen därför varje framstöt i riktning mot ökad tillämpning av biologins resultat på människornas kollektiva liv. Tanken att inskränka antalet bärare av oförmånliga anlag är sålunda en rationell tanke, som alltid fått stöd från socialistisk sida. I ett socialistiskt plansamhälle kommer åtgärder i denna riktning att ingå i det allmänna hälsoarbetet  "


Från lagens tillkomst fram till 1976 då lagen avskaffades har cirka 63 000 människor steriliserats.

Arthur Engberg (chefredaktör för den socialdemokratiska tidningen Arbetet) och senare ecklestisstikminister          
sa " vi hava ju lyckan att äga en ras, som ännu är ganska oförstörd, en ras dom är bärare av mycket höga och goda egenskaper". 

Hjalmar Branting (ledare för socialdemokraterna och statsminister i tre omgångar 1920-1925) motionerade att staten skulle inrätta ett rasbiologiskt institut.

Socialdemokraterna fick sitt rasbiologiska institut.
Och tvångssteriliseringarna kunde börja efter den nya lagen som tillät detta 1934.
Personer som "misstänkes överföra sinnessjukdom eller annan sinnesslöhet eller svårartad sjukdom eller svårt lyte av annat slag" skulle hindras att skaffa barn genom sterilisering.

Socialdemokraternas steriliseringslag innebar att mer än 60 000 personer steriliserades under åren 1935-1975. Inget annat västland har steriliserat fler. Undantaget nazityskland.
Epileptiker, alkoholister, kriminella, osedliga kvinnor, asociala element mm blev steriliserade i rasförädlande syfte.
20 000 kvinnor steriliserades under utpressning i att de endast skulle få en abort om de steriliserades.

De socialdemokratiska regeringarna har även tydligt stöttat diktaturer under många år. 
Kuba, Nordvietnam, Tanzania, Angola, Etiopien är kommunistdiktaturer som fått miljarder med svenska pengar i "bistånd"


Birgitta Dahl (fd socialdemokratisk minister och talman i riksdagen) var ordförande för Svenska kommittén för Vietnam.
När det blev känt om folkmorden i kambodja som utfördes av kommunistdiktaturen där avfärdade Birgitta Dahl detta som "lögner och spekulationer"
Dessutom försvarade hon det kambodjanska förtrycket av folket med motiveringen "det var nödvändigt för att snabbt få igång livsmedelsproduktionen och det måste krävas stora stora offer av befolkningen" (ur tidningen vietnam nr 2 1977)
2 miljoner människor mördades samtidigt som Birgitta Dahl fortsatte att stötta den regimen.

Förre statsministern Göran Persson tyckte att den politiska stabiliteten i Kina var nåt positivt.

Ja , allt detta efter lite enkel efterforskning alltså. 
Summa summarum, Socialdemokraterna har ett mycket mörkt förflutet och bör inte kasta sten i glashus.Förre statsministern och det socialdemokratiska helgonet Olof Palme i trevligt samspråk med diktatorn och mördaren Fidel Castro.
Densamme Olof Palme och Robert Mugabe (diktator "president" i Zimbabwe) som bland annat anser  att homosexuella är sämre än grisar och hundar, och gärna bestraffar dom med upp till 10 års fängelse för sin sexuella läggnings skull. Som infört raspolitik där vita snart inte har några rättigheter alls och blir bestulna på sin egendom.
Den senare socialdemokratiske statsministern Ingvar Carlsson (även kallad dojan) hand i hand med densamme Robert Mugabe. Mysigt.


Här är Robert Mugabe tillsammans med sina kamrater.
Mugabe till vänster och Europas siste diktator Alexander Lukasjenko (vitryssland, eller den sista sovjetstaten) och Venezuelas president Hugo Chavez till höger. Ett glatt gäng!

Antagligen skrattar dom glatt åt alla demokratier dom kört upp och fått bistånd ifrån.1 kommentar:

  1. Urgammal krönika, men efter att ha läst den så påminns jag om att "förnekelse och selektivt tänkade" nog är våra politikers egna lilla specialgrej...

    SvaraRadera