Blogvertiser

tisdag 28 februari 2012

Vem skall betala?

"Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna vill att ensamstående kvinnor ska få tillgång till assisterad befruktning. "

Visst , rätten till inseminering kan ensamstående kvinnor ha. Alltså den lägliga rättigheten att låta inseminera sig.
Ensamstående män får däremot stå utan barn pga sitt köns oförmåga att reproducera sig artificiellt.
Hmm..
Eller adoptera.

Jag har full förståelse till att kvinnor kan vilja skaffa barn utan att dessutom skaffa en man.
Det finns säkert många män som tänker likadant fast tvärtom om ni förstår.
Men.
Samhället skall inte betala notan. Det måste ske till det faktiska priset.
Samhällets skattemedel skall inte gå till att bekosta barntillverkning. Det finns gott om barn redan i världen och det står varje kvinna fritt att adoptera ett av de stackars barn som blivit över.

Jag anser det vara rent skamligt att i den här världen där så många barn far illa helt enkelt strunta i att göra det rätta och istället "tillverka" barn på ett onaturligt vis.
Men det är min åsikt.

Antingen gör man barn på det naturliga sättet eller så får man betala vad det kostar att få assisterad befruktning. Det är inte samhällets ansvar att göra kvinnor gravida.

Att få barn är ingen rättighet.

Men det är en skyldighet att ta hand om de som redan finns!


Af  Dn Dn Gp Dn

8 kommentarer:

 1. Angående kostnad misstänker jag att det kommer bli som för lesbiska kvinnor i många landsting (eller åtminstone var det så när det infördes för ett par år sedan, har försökt hitta ny info men inte hittat något som strider emot detta iaf). Dvs att man själv får bekosta inseminationen. Argumentet där är att homosexualitet inte är en sjukdom och därför får man betala själv. Inte heller singelskapet är det ju, så gissningsvis behöver du inte oroa dig över kostnaden för samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så löser dom det nog kan tänka. Förövrigt undrar man ju om surrogatmödraskap skall bli tillåtet med? Hur skall homosexuella män annars göra sina barn?
   Nåt att fundera på kanske?

   Radera
 2. Varför skall samhället bekosta sådant som kvinnor själva kan fixa? Det som vore mera angeläget är att diskutera mäns rätt till surrogatmammor. Män kan inte bli förälder utan en kvinna som bär barnet men kvinnor kan bli föräldrar utan att bli artificiellt befruktade. Denna icke-fråga borde diskvalifiera de politiker som driver frågan och jag kommer att noga beakta vilka som står på valsedeln i nästa val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svåra frågor. Men visst bör man fundera på jämlikhetsfrågan och visst. Man kan ju koppla det till surrogatmödrar.
   Rättigheten att välja själv borde ju vara självklar så länge inte tredje man (eller kvinna) "skattebetalaren" drabbas.

   Radera
 3. Vem fan ärdu att bestämma vad skatten ska gå till?? Om vi ska öppna den här maskpurken, vad sägs om att göra det fullt ut? Jag kanske inte vill betala din vård eller ditt sociala skyddsnät. Jag kanske inte anser att det är din rätt att ha något av det. Antingen betalar du din egen jävla välfärd, utbildning och vård (börja med grundskoleutbildningen) eller så får hjälper jag till med att betala det åt dig, och du får finna dig i att hjälpa mig att betala det som jag anser mig behöva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem fan är jag att.... jo det är min egna åsikt jag vädrar på min egen blogg. Läs inte om du inte gillar det.

   Hjälpa dig att betala det du anser dig behöva?
   Ja är det så vi skall spendera skattemedlen så är det rätt mycket jag kan anse mig behöva.
   Men behov av vård och behov av barn kan inte vara jämförbart.
   Att du vill ha ett barn är lätt att förstå men adoptera då ett. Det finns många barn utan föräldrar där ute.
   Är inte ditt "behov" större än att du inte vill betala för det själv så kanske det inte är så viktigt trots allt?
   Förövrigt, vård skall vara vård och inget annat.

   Radera
 4. Hrm, jag ær før kvinnors rætt till detta, men frågan ær ju som sagt hur man skall løsa det med finansieringen. Vet någon hur mycket det går på?

  SvaraRadera
 5. Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och äger rätt till skydd från samhället och staten.

  — Artikel 16(3) i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

  http://www.youtube.com/watch?v=qH-mjGNqlHs&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=w__PJ8ymliw&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=RozEFVPDxeg&feature=relmfu

  Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara killar ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar och man vet ju hur dem är, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Avtjänar högre straff för samma brott som kvinnor, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens…………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från "dem som vet" och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

  Män och kvinnor ska tvingas in i arbeten som dem är sämre lämpade för och som dem personligen inte vill välja i könsextremismens och kvoteringens namn.

  Barn på förskola ska bli utsatta för styrd lek av genusdiktatorer för att sudda ut heterosexuella instinkter och naturliga beteenden.

  Omvärldens syn på Sverige har förändrats från humanistiska fredsivrare till att idag ses som ett extremateistiskt feminismens Saudi Arabien. Självrättfärdigande kör vi blint på utan eftertanke.

  Det räcker nu.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet OAVSETT kön, ras, ålder, sexuell läggning istället för: 

På grund av vissa kön, raser, åldrar, sexuella läggningar skapad genom social ingenjörskonst.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val, kärnfamiljen, mänskliga rättigheter, män och kvinnors olikheter, istället för att försöka forcera jämställda resultat genom tvång, kvotering, exkludering, vetenskapsförnekelse, social ingenjörskonst och feminism.

  SvaraRadera