Blogvertiser

lördag 25 augusti 2012

UGL

UGL

Det är inte ofta i livet som man får en djupgående omvälvande upplevelse om sig själv och hur man påverkar sin omgivning. Om andra och hur saker och ting hänger ihop i vårt dagliga samarbete. Hur man själv påverkas av så många olika faktorer.


Jag har nu genomgått Försvarshögskolans ledarskapskurs UGL. Ni som gått den förstår säkert hur jag känner mig i detta nu.
Vad är UGL?

Det är ett koncept som försvarshögskolan använder.
Försvarshögskolan är de som certifierar handledarna.
Ursprunget till UGL finns i USA. Det amerikanska försvaret utvecklade ett 16 veckors program för sina interna konsulter vilka efter genomgånget program skulle arbeta som förändringsagenter och omforma ledarutbildningen inom sin verksamhet. Med tiden blev utbildningen obligatorisk för alla med ledarbefattningar inom det amerikanska försvaret.

Sedan 1981 använder det svenska försvaret UGL som ett obligatoriskt moment i sina utbildningar. Även polisen använder detta.
Konceptet utvecklas kontinuerligt och jag gick alltså version 12.


Jag tänker inte gå in på några detaljer om kursen för det skulle troligen förta upplevelsen för den som funderar på att gå den.
Men jag vill absolut rekommendera alla som är i ledarroll av alla de slag att gå den här utbildningen. Den ger en oerhörd erfarenhet!
Jag gick utbildningen på UGL akademin. Det vill jag varmt rekommendera!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar