Blogvertiser

söndag 14 oktober 2012

Ångest

Jag har inte mycket tid över för att engagera mig politiskt för närvarande men det är glädjande att opinionen angående trängselskatten, hur den är utformad och västlänkens dragning mm växer var dag. För det är min övertygelse att bägge dessa behöver en översyn.
Trängselskattens (betalstationerna) olika placeringar är klart märkliga. Det är inte alls konstigt att folk är förbannade. Framförallt vi som bor på hisingen. Även om det inte är mycket pengar det handlar om så upplevs det ändå som en slags belägring av ön. Dom i Backa kan jag verkligen förstå att dom är förbannade.
Hisingsfolket har tyvärr en historia av att alltid bli satt på undantag av Göteborg och detta spär på det hela såklart.
Min personliga övertygelse är att trängselskatten endast skall tas ut för infart in till centrum. Höj avgiften då om pengarna inte räcker! Men trängselskatt på genomfart tex på Älvsborgsbron eller genom Tingstadstunneln är bara en dålig idé. Skall man inte in till staden skall man heller inte drabbas av denna avgift. Vilket skulle leda till att fler undviker city och detta skulle naturligtvis leda till mindre avgaser och trängsel i city. Men så som det nu skall utformas lär väl ingen bry sig att undvika city när det ändå kostar lika mycket.
Ringled, och genomfart är det vi skall ha. I Stockholm har dom sin förbifart och den är utan avgift. Det är så det skulle göras! Och opinionen hade säkert varit lugnare om man gjort så.
Bilden illustrerar hur jag känner när jag tänker på det västsvenska paketet och hur man hanterat detta.

Bara genom att titta på denna karta över betalstationernas placering så blir man ju mörkrädd.
Betalstationernas placering hade exempelvis varit bättre placerade såhär. Min taffligt röda streckläggning på kartan nedan .-)

Man undantar alltså e6/e20 , Älvsborgsbron, Tingstadstunneln och centrala hisingen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar