Blogvertiser

onsdag 4 januari 2012

På pricken.

Angående kulturens helt klart vänsterdragna karaktär.
Läs detta på DN, så ruskigt pricksäkert.

Underbart.

Om hycklandet "Jag blir irriterad när jag hör vänstermänniskor komma hem från USA och prata om hur feta och dumma och ignoranta amerikanerna är eftersom de gillar dödsstraff och att bara sextio procent av dem röstar. Hade de kommit hem från en resa i Burundi och utgjutit sig lika förklenande om de puckade infödingarna som tror på regngudar hade vi anmält dem för hets mot folkgrupp. Det finns förstås en historisk och kulturell bakgrund till amerikanernas låga valdeltagande. Men den behöver man inte ta reda på, eftersom USA representerar Överheten."


Läs!

Populism javisst..

Fri barntandvård upp till 22 års ålder anser majoriteten i Västra götaland (S), (V) och (MP) att vi skall ha i regionen. Dessutom vill man i framtiden höja denna åldersgräns ytterligare till 24 år!
Man kan ju undra hur dom tänker då, är man inte myndig vid 18 års ålder längre?
Kanske vill man dessutom höja rösträttsåldern till 24 med? Jag menar skall man omyndigförklara ungdomen kan man lika gärna vara konsekvent. Höj åldersgränsen till systembolaget med och körkortsåldern också när man ändå håller på.

Ärligt talat finns det inget vettigare att lägga våra skattemedel på än att ge bort fri tandvård till vuxna människor?
Det finns barn i utsatta familjer som aldrig går till tandläkaren trots gratis tandvård redan idag. Varför går dom inte undrar ni?
Jo, det kan vara så att deras föräldrar inte bryr sig/förstår/eller hinner att ta tag i kallelserna och gå dit.
Är det kanske inte bättre att lägga lite mer krut på att få de som har rätt att få tandvård (barn) att faktiskt gå till tandläkaren än att ge bort pengarna till vuxna individer som skall ha ett eget ansvar över sig själva och sin kropp?

Kan bara hålla med Lars Inge Stomberg i att detta är populism.
Det gynnar inte samhället ett skvatt...


Samtidigt går folk utan bostad, jobb, utbildning, kollektivtrafiken är kass, barnens skolmat är alltför dålig osv osv...