Blogvertiser

söndag 20 januari 2013

Vem skall man tro på nu då?

Det händer en del i dessa dagar.
Trängselskatten (som egentligen är en vägavgift) är införd i Göteborg och biltrafiken har minskat kraftigt.
Vad som troligen inte har minskat i samma omfattning utan alldeles säkert ökat är väl tiden som barnen får tillbringa på förskolor osv därför att mamma och pappa har längre restid till och från arbetet.
Hur det kommer påverka våra små kommer framtiden att utvisa. Men det är inte positivt.
Ett är klart, det är att Vägvalet (lokalt Göteborgsparti som är mot trängselskatt) och även Sverigedemokraterna kommer tjäna stort i valet 2014.
Där har i alla fall Centerpartiet haft en god chans att tänka om men man avstår..till förmån för annat...

Centerpartiets idégrupp uppe i Stockholm fick fnatt och sänkte partiet rejält med ett idéprogram som kraftigt avviker från befolkningens tycke och smak. Frågan är väl nu, hur länge överlever partiet om man inte snarast söker sig till sina rötter och till fotfolket och lyssnar efter. Hur man tänker där? Tyvärr gott folk, jag har tappat tron på dessa politiker. Men det är sannerligen inte de enda.
Socialdemokraternas partiledare.....nån som sett honom?
Det är helt otroligt vad lågt man kan ligga utan att folket reagerar! Klart, det är väl den enda strategin ett parti  som socialdemokraterna kan driva för att undvika granskning och därmed tappa röster.

Moderaterna verkar vara trötta och jag tycker nog dom börjar likna sossarna i mångt och mycket nu.
Kanske dags att slå ihop socialdemokraterna med nya moderaterna, det är inte så himla mycket som skiljer dom åt...

Nej vet ni vad. Det är dags för lite politiskt kaos. Och det kommer....Vänta och se.

Ett problem kan vara att de flesta etablerade politiker idag är mer rädda om sitt eget skinn och sin karriär än att faktiskt göra något bra. Vilket syns i opinionsundersökningarna. Färre och färre litar till det etablerade politiska etablissemanget.

Det ser inte ljust ut för sveriges politik....


1 kommentar:

 1. Ramlade förbi när jag letade efter en länk.
  Nä, svensk politik är idag ett moras. Alla poltiker tycks börja degen med att titta i dagens blaska för att se vad man ska tycka, den här dagen iaf..
  Geggan är idag inte regeringsduglig, Alliansen knappast heller.
  Jag skulle ge en hel del för att kunna titta inuti Ruinfeldt skalle och kunna ta reda på om han verkligen för en politik som han själv tror på - eller - om han är driven att göra som han gör av PK-dräggen?
  Ullenhag är en katastrof, ÄR han så dum som han verkar?
  Lööf vet hon vad hon sysslar med? Björklund? KD-bossen, vad han nu heter???
  Har INGEN varit ute på stan och "lyssnat av" som det heter vad folk tycker?
  SD kvar, alldeles för många nötter i det partiet. Enda jag uppskattar hos dem är att de vill sänka importen av asylanter till ett minimum. Nu har ju de beramade 40-talisterna gått i pension, inte rasade Sverige ihop av det som det påstods och som var en anledning till "arbetskraftsimporten"?
  Vi har fortfarande 450K arbetslösa..och inga jobb.
  Ungefär som Katrineholm 14000 inv i centrakorten och 1000 somaliska analfabeter ska invadera staden +okänt antal "anhöriga" ( En grupp somm lär ha drygt 70 i medelIQ..
  Finns inga bostäder, inga jobb!
  Ergo, det är verkligen synd om Sverige

  //Arlav

  SvaraRadera