Blogvertiser

söndag 4 augusti 2013

Släng ut gubben från 10 våningen...lås in kärringen i bastun..

Pappan hetsade sin 4 åring att hoppa från tio meters höjd i hopptornet.

Hur fan är mannen funtad? Detta gör mig oerhört förbannad att läsa om.
Tvinga Pappan att hoppa ner i en pool från 10 våningen är väl ett lämpligt straff så att han kan få en liknande "upplevelse" på det att han möjligen inser det idiotiska i tilltaget.
Förövrigt bör idioten polisanmälas och hans lämplighet som förälder bör kraftigt ifrågaställas.

Dessutom kunde inte 4 åringen simma (vilket inte är ovanligt bland små barn i den åldern). Badvakten fick plocka upp barnet.


Ett annat barn också i 4 års åldern blev utsatt för rena tortyren då hon blev kvarlämnad i en het bil i stockholm, mormor som var barnvakt förstår inte uppståndelsen. Släng in kärringen i en bastu ett par timmar så kanske hon begriper!

Vad är det med folk???

8 kommentarer:

 1. Det är inga svenskar...

  SvaraRadera
 2. Dina känslor är korkade.
  Pappan gjorde rätt, ungen var rädd för höjd och vatten.
  Om folk inte hade lagt sig i så hade ungen lärt sig att inte vara rädd.
  Men då folk la näsan i blöt, blev pojken rädd och kände sig som ett offer. Detta förstör hela pappans plan att göra sonen orädd för höjd och vatten. Bra jobbat era känsliga losers.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde också kastas ut från 10:an...utan vatten! Om du är så okänslig så bör du inte skadas mer än vad du redan är.

   Radera
  2. Resultatet av pappans agerande är alltså - enligt dig - en lösning mot höjd- och vattenrädsla? Ett frittfall på 10 meters höjd med en kropp (rimligtvis 15-20 kg) fallandes, medför en ungefärlig hastighet på 14 m/s vid yta enligt energiprincipen. En slutsats som man kan dra utifrån detta är att konsekvensen kunde ha varit allvarliga skador och dessvärre döden (om pojken i fråga inte hade fått hjälp).

   En fråga till dig är då alltså: utsätter man ett 4-årigt barn för dessa risker, för att komma underfund med eventuella rädslor?

   Tänk till nästa gång.

   Radera
  3. Angående att tänka till.

   Det spelar ingen roll hur tung kroppen är och det har inte något med någon energiprincip att göra, även om det helt korrekt blir ca 14m/s. Det går dock inte att dra några som helst slutsatser om farligheten från dina siffror. Det ska extremt mycket till för att man ska skada sig när man landar i vatten vid de hastigheterna (Det händer i princip aldrig). Det farliga är möjligen drunkning, men barnet hade armpuffar på sig så det är inte heller särskilt sannolikt.


   Därmed inte sagt att han gjorde rätt, men det är långt ifrån så farligt som alla får det att låta.

   Hetsa är inget bra ord, men att uppmuntra barn att prova nya saker som de kanske inte riktigt vågar är både viktigt och bra enligt mig. En fyraåring som hoppar tio meter med eller utan flythjälp är kanske lite väl, men återigen, det är inte så farligt som många verkar tro.

   Sen vet vi alldeles för lite om vad som faktiskt hände. Han kanske bara sa "det är lugnt du kan hoppa, det är inte farligt", eller så hetsade han precis som rubriken antyder.

   Radera
 3. Du borde också kastas ut för 10:an...utan vatten! Om du är så okänslig så bör du inte skadas mer än vad du är.

  SvaraRadera
 4. Nej, pappan gjorde helt fel. Det troliga är väl att ungen kommer lida av både vattenskräck och rädsla för höjder som resultat. Vilken idiot.....

  SvaraRadera
 5. Helt otroligt och man upphör aldrig att förvånas. Hade han en plan för hur pojken skulle plockas upp när han kom ner? Det är ju mordförsök

  SvaraRadera