Blogvertiser

söndag 19 oktober 2014

Ryssland kränker och förbereder militär aktion mot Sverige

Jag är ingen expert på området får jag först säga.
Men med tanke på den militära upptrappning Ryssland håller på med och deras aggression/krig i Ukraina ser jag ett uppenbart hot mot Sverige.
Ryssland är inte så pass starkt att de kan mäta sig med Nato om Nato skulle mobilisera fullt ut. Därför drar dom sig för att gå allt för långt i sin provokation mot Nato.
De baltiska staterna är i princip 100% medvetna om det nya aktuella säkerhetspolitiska läget i östeuropa, så även Polen, de har även medlemskap i Nato och är mycket bättre rustade militärt än resten av Europa med tanke på hotet från öst.

Om/när Ryssland väl bestämmer sig för att göra en kraftig framryckning mot väst lär de inte attackera de baltiska länderna, inte heller Polen. En direkt konflikt med Nato vill dom inte ha i nuläget.
Däremot är ju som bekant Sverige inte med i Nato, och Nato har tydligt uttryckt sig att om man inte är fullvärdig medlem i Nato kan man inte räkna med Natos stöd fullt ut. Vilket öppnar porten västerut för Ryssland. Ett angrepp på Sverige kan innebära att dom tvingar oss på knä, i stil med Ukraina. Hindrar oss att söka Natomedlemskap. Ockuperar Gotland. Sverige ligger ju mitt i Natoeuropa och är moget för att plockas. Den strategiska platsen mitt i Natoeuropa som Sverige är skulle innebära en mycket stor fördel för Ryssland om dom kunde kontrollera det.

Dessutom är Sverige är i ett bedrövligt dåligt skick försvarsmässigt sett när vi talar om ett invasionshot. Den ryska militära insatsen behöver inte bli allt för kostsam inledningsvis. Fullt pådrag i ett par dagar sedan är det över.
Om då Ryssland går in i Sverige kommer Finland att ligga lågt, Nato kommer protestera och höja sin beredskap såklart, EU kommer stärka sina handelshinder osv, men ingen kan egentligen göra något. Finland kommer tvingas till lydnad. Dom vill inte råka ut för samma sak som Sverige
Det finns inte resurser att möta Ryssland i Europa idag

Däremot innebär inte det att Ryssland kommer att segra. I det längre perspektivet har de inte vad som krävs för att i längden ockupera ett land i väst eftersom hela Europa och Usa kommer att agera på alla sätt de kan och att det kommer kännas ekonomiskt riktigt illa för Ryssland efter ett litet tag.

Kommer det att hindra Ryssland från att göra ett sådant ryck? Kanske, kanske inte. Putin verkar ju inte direkt ha sunda tankar, utan verkar ju ha storhetsvansinne och vill återupprätta Sovjetunionen. Kosta vad det vill. De egna medborgarna i Ryssland verkar han inte bry sig allt för mycket om, i sann diktatorisk anda.

De senaste kränkningarna mot Sverige, dom övar kärnvapenattacker mot oss, dom kränker vårt luftrum regelbundet, dom har ubåtar i våra vatten, osv. Allt tyder på att något kommer att hända.
Vi måste ta detta på allvar nu!
Upprusta militären nu, kosta vad det kosta vill. Sök medlemskap i Nato omedelbart.


2 kommentarer:

  1. Sverige kommer inte att gå med i NATO! Det är något vi kan fastslå. Däremot måste det till upprustning av det svenska försvaret.
    Björn Von Sydow & co, bör må rätt så illa nu.

    SvaraRadera
  2. Troligen inte. Men NATO vore definitivt en bra idé anser jag.

    SvaraRadera