Blogvertiser

måndag 16 februari 2015

Den framtid vi hade....

Europa står inför avgrundens brant.
Världsekonomin håller på att kollapsa, dollarn är uppblåst som en ballong och likaså euron.
Svenska kronan och alla andra valutor på något sätt knutna till dollar och euro kommer troligen att kollapsa inom kort. Det startar med grexit.
Samtidigt blåser det upp till krig i snart hela världen, undantaget är väl för närvarande sydamerikas kontinent men det lär väl ändras när världsekonomin rasar. Svårt att hålla lugnet när inga betalningsmedel fungerar längre.

Vladimir Putin hotar europa med krig, och Barack Obama gör det med. Inte lika öppet men likafullt.
Bakom allt detta finns det krafter som kommer tjäna grovt på hela kalaset. När det smäller.
Vilka är de och var är de?

Is och de andra islamistextremisterna får trots allt även sitt krut någonstans ifrån.

Något är så ruttet i världen just nu. Svårt att peka ut vad men ändå på något sätt känns det som om allt hänger ihop. Whos the puppeteer behind it all?

Låter kanske dystert men i perioder faller samhälleliga system ihop för att ersättas av nya. Så har det alltid varit. Är det dags för vårt system att rasa nu?
Vad kommer istället? Är det korporatismens diktatoriska era som nalkas? Tja, det finns ju tecken som tyder på det. I princip all förmögenhet idag är samlad hos extremt få och knutna till ännu färre globala bolag.
Kvar finns de fattiga och den ännu inte vakna medelklassen som inte hunnit inse att de är blåsta. Bägge har inte mycket att hämta i den nya ordningen. Om det blir av.

Känns ju inget vidare detta.....heller. Vi ar sällan stått inför ett så aktuellt hot som idag men regeringen ansätter småslantar till försvaret. Det är så man undrar om dom är med på hela grejen? Landsförräderi? Inte utan att jag undrar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar