Blogvertiser

söndag 15 mars 2015

Hur fan skall detta gå....

Skriver av mig lite funderingar...


Is (terroristerna som säger sig förespråka islam med oerhörd grymhet och folkmord som följd), har lyckats med konststycket att få medeltiden att kännas som alldeles nyligen.
Nu drar även Vatikanen sitt strå till stacken. inte för att jag är emot idén, vi behöver alla bekämpa IS men det känns ändå som om vi är tillbaks i medeltiden. Skall vi arrangera korståg mot mameluckerna igen?
Vi måste stoppa dessa IS, det är jag med på.  
Samtidigt noterar jag att man börjar omvärdera Assads styre i Syrien. Kanske var det han gjorde och stod för ändå bättre än det som sedan blev?
Det är omöjligt att utifrån bedöma ett land och hur det fungerar, vad som är rätt och fel. Det borde vi veta nu. De länder som västmakterna bidragit till att störta regimerna hos i demokratins namns, bland annat, har inte direkt blomstrat efteråt. Irak, Egypten, Syrien, Libyen mm.
Ibland kanske rådande styre är att föredra framför det som kommer istället på gott och ont.

Vladimir Putin är borta från rampljuset sedan lite mer än en vecka. Spekulationerna är många. Vad har hänt? Är han sjuk? Håller han på att bli avsatt? Har han rent av dött?
Om Putin försvinner från den ryska politiken vad kan vi vänta oss då? Vem tar över? kommer det att lugna ner sig i Ukraina eller tar de absolut västra hökarna över och driver på för storkrig i Europa?
Är det Sveriges fel att Ryssland krigar i Ukraina? Är vi därmed en måltavla? Ser man det oundvikliga i att ockupera Gotland för att säkra maktövertaget i Europa och därmed börjar inrikta sig på Sverige? Trots allt så är vi ensamma om Ryssen kommer. NATO har inga skyldigheter att ingripa. Kommer vårt (framtida) 130 man starka försvar av Gotland hålla? Skrattretande, jag vet......Spännande tider...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar