Blogvertiser

lördag 8 augusti 2015

Släktforskat en del.

Slutet på semestern nu.

Släktforskat en hel del och det är otroligt vad mycket man hittar.
Kan konstatera att min familj är svensk sedan 1600 talet i alla led som går att finna. Dessförinnan saknas skrifter att läsa ännu. Kanske det dyker upp i framtiden? Vem vet?
Härstammar från västsverige på både mors och fars sida.
På fars sida är det en hel drös med soldater och den äldsta jag fann var knekt hos Karl den 12 i 20 år! Tog avsked efter det att kungen dött. Otäcka krig han måste vatit med i. Iallafall, när han var knekt köpte han ett torparställe på vargön och det stället finns fortfarande kvar i släktens ägo. Dock väldigt avstyckat. All släkt på fars sida återfinns på vänersborgs/trollhättan trakten och väldigt många på vänersnäs. Nån från värmland. Stockman, Malmqvist, Tolfsson, är de namnen som sticker ut från de vanliga son och dotter efternamnen.

På mors sida är det Göteborg, Kareby, och Skallsjö som sticker ut mest. Soldater från skalltorp. Tydligen var det Tollereds skattegård som var hemman för en gren.
Inte lika mycket nedskrivet på mors sida om yrken osv. Bara en mängd kyrkliga dokument osv. Släkten Katt är det äldsta som går att finna ,1600 tal. Annars är det Hillerström, Holm, Kallin, Björner och storm som sticker ut från de vanliga son och dotter efternamnen.

Det märkliga är att jag själv inte ser så värst svensk ut, men det är nog bara en märklig kombo av generna som gör att just jag ser ut som en italienare. Barnen är blonda och blåögda.  Märkligt sånt där.

Det skall bli intressant att följa de olika förgreningarna åt andra hållet. Se vilka man är släkt med. Kanske någon man känner redan. Vem vet?
Nåt skall man göra när man skadat handen i sin renoveringsiver. Det var det jag skulle gjort på semestern egentligen....

torsdag 6 augusti 2015

5-htp Griffonia Simplicifolia

Så.
Efter att ha haft en del humörsvängningar och en del depressiva inslag i mitt mående. Med suicidala tankeinslag vid ett antal tillfällen skall jag nu börja med att försöka få ordning på min serotonin nivå.
Jag har varit hos läkare ett antal gånger under åren men jag är inte den enklaste patienten eftersom jag har så jädrans svårt att förklara för läkaren hur det är. Och det skall tilläggas, jag har inte tålamod med läkarna heller.
Så fort känslan kommer av att dom inte fattar då tröttnar jag.

Jag tänker att om ingen annan hjälper mig får jag försöka själv.
Köpte ett naturläkemedel som heter 5-htp och har tagit min första dos i går kväll.
Jag brukar sova oerhört lätt. Inatt sov jag tungt. Däremot hade jag svårt att somna som vanligt men eftersom jag var en däckad resten av natten så tänker jag att det är väl ett framsteg?


Köpte dessa: http://www.mabrapostorder.se/se/5-htp-plus-cytoplan.php


"5-HTP Plus (5-hydroxytryptophan/5-hydroxytryptofan) från Cytoplan

Innehåller växten Griffonia Simplicifolia med en hög halt av det naturliga näringsämnet 5-HTP. Kroppen har en naturlig omvandlingsprocess av 5-HTP till kroppsegna ämnen. Innehåll per kapsel: Vitamin B6 (Pyridoxal-5-fosfat) 5.0mg Magnesium 50.0 mg L-5-Hydroxytryptophan (5-HTP) 50.0mg

Ingredienser: Griffonia simplicifolia extrakt med 5-HTP, magnesiumcitrat, vitamin B6 (pyridoxal-5-fosfat), kapselskal: vegetabilisk cellulosa.

Rekommenderad dosering: 1-2 kapslar före sänggåendet. Verkar snabbt utan att man känner sig hängig dagen efter."

Det verkar finnas en hel del folk därute som menar att de fungerar så vadå? Man lever bara en gång.