Blogvertiser

fredag 1 januari 2016

Nytt år och nya utmaningar

Förra året var ju som bekant ganska händelserikt på den internationella scenen. Krig och elände. Flyktingströmmar vars like vi sällan skådat. Politiska 180 gradersvändningar bland de flesta politiska partier, förutom de som valde att göra rakt motsatt vad de lovat men ändå genomförde det, gråtande. Pinsamt MP...
SD är det enda politiska partiet i dagsläge som håller en rak kurs, fast nu har de andra börjat följa efter. Spännande att se nu om Moderaterna kommer att inleda samarbete med SD, det är inte helt uteslutet tror jag.
Socialdemokraterna kommer fortsätta tappa i samma takt som deras väljare tackar för sig och lämnar jordelivet, jag tror de flesta är gamla vaneröstare nämligen. Centerpartiet kommer som det enda invandringspositiva (borträknat V) partiet att samla upp röster från de andra borgerliga som delar denna uppfattning, men samtidigt förlora de som inte håller med. Det blir nog ett nollsummespel.
Kristdemokraternahar med Ebba Bush Thor har en stark ledare och även Skyttedal är en framtida stjärna eventuellt. Bara KD vågar driva kristdemokratisk politik och ta sig ur mittenfåran så kommer dom säkert att kunna klättra en del. Konkurrensen är hårt däremot.
Mitt hopp är att Sverige börjar driva en politik för de som bor här i första hand och att vi börjar prioritera försvar, polis, sjukvård och slutar bedriva privata verksamheter i statlig regi.
I Göteborg hoppas jag att motståndet mot västlänken äntligen får utdelning då jag anser det vara det största prestigeprojektet i mannaminne och helt ekonomiskt vansinne.


Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar